o pletenje

 

Zgodovina pletenje

Pletenje, kot način za izdelavo oblačil ali toaletnih ločeno, razlikuje ročno in strojno. Ročno pletenje ves čas izjemno cenjen, in z njimi povezane le najbolj uglednih in naslovom dama imela v svoji garderobi stvari, pletenje in kvačkanje. Povej, kdaj so ljudje začeli plesti, ni mogoče. Vendar pa vemo, da je prva stvar, pletene malo (otrok nosochek) najti v grobu faraona.

Zgodovina KnittingNa vzhodu, pletenja cvetel, saj stoletja V. Brez njega, niti dobili skupaj. Skoraj štiri stoletja od pletene Evropejci naučiti in jih motivirati. Samo v IX stoletju v Evropi zamenjati nogavice perilo in usnje pletene nogavice prihajajo. Privilegij nošenja teh nogavic so v lasti kralja in njegovih uslužbencev. V XVI stoletju, so bile pletene nogavice priznane v Španiji.

V vrednosti premije in so bili navzoči royals. V XVII in XVIII stoletja, so pletene nogavice pogosto uporablja in so postali bistven predmet športna oblačila. Če želite, da toplo v zimski mraz, ljudje dajo na sami enkrat v dvanajstih parov nogavic. Knitting ni samo šteje žensko delo. Prvi pletilni stroj je izumil leta 1589, ki jih duhovnik William Lee galvertonskim.

Ampak nogavice v zvezi s to stroj je zdelo, da kraljice Elizabete I debeline svile, in izumitelj v patent je bil zavrnjen. Po selitvi v Francijo, Lee ustanovil prvo strojno pletenje delavnico. Toda v XVIII stoletju tam, v Franciji je bil, izumil krožno pletenje stroj. Cloth, jo zavezuje, je bila v obliki cevi. Nogavice stroj zavezujoče so veliko cenejši kot nogavice, povezanih ročno.

Pa so postali zelo razširjena v vseh slojih prebivalstva in hitro nadomesti ročni izdelki. Na podlagi gradiva www.knitting-tale.ru

pletenje, igle, ročno pletenje, kvačkanje