o pletenje

 

Zgodovina kvačkanje

In se je vse začelo, kdaj in kdo pobral majhno palico in je prvo zanko na svetu? Morda ne bomo nikoli vedeli, preveč dolgo nazaj je bilo. Vendar pa prvi datirajo arheologi pletenine 3. stoletja.  Dejstvo je, pletenje kot oblika domače naloge in umetnosti obstajala dolgo pred tem.  Do začetka naše dobe, so ljudje prinesel to z iglo tehniko na zelo visoki ravni.

Glavne zasluge za to spada, seveda, tisti ljudje, ki niso zelo srečni s podnebnimi cono. Spomnimo se, na primer, skandinavskih zgodbo. Kaj iskati daleč v večini starih zgodb, bo heroj Rusije zagotovo predal žogo niti!

Eden od starodavnih nomadskih plemen pa je legenda o ekscentrični starka, čarovnica, ki je odsoten-mindedly, namesto Klub nit ceste, in jih nato vezanje v nove, tako zmedeno utrujene popotnike.  Ironično, egipčanski in Phoenician slike tudi ni nič nenavadnega videti ljudje oblečeni, seveda, v pletenine (še posebej pogoste nogavice in nogavice).

Prav tako skrbno preučuje besedilo "Iliada" in "Odyssey", kot tudi nekaj drugih del, so znanstveniki ugotovil, da pletene obstajal že dolgo pred trojanske vojne.  Danes je pletenje osvojil prvo mesto med ljubitelji z iglo. Nabrali izkušnje tisočih ni dobil ne izgubi nekje v zaprašenih strani zgodovine, kot mnogo drugih zanimivih dejstev, vendar le, obogaten z novimi tehnikami, vzorcev, načine.

Morda pletenje - to je samo vrsta umetnosti, v katerih lahko vsakdo prispeva brez strahu pred strogim mnenja kritikov. Na podlagi gradiva vayjem.com

Podobni Prispevkov:
  1. Pletene obleke v vsakdanjem življenju
  2. Pleteni igrače amigurumi

vzorec, pletenje, pletenje