o pletenje

 

Zgodovina kvačkanje pletenih otroka čevelj

V Egipt, eden izmed grobnic našli pleteni otroški natikači, arheologi so ugotovili, da je več kot štiri tisoč let.  In v začetku naše dobe pletenje tehnike in načela so bila na najvišji ravni. Na primer, v starem Kairu našli odlično multi-barvne svilene obleke, vezani s kovinskimi iglami. Ohranjena osebkov pletene stvari, ki sega v IX in X stoletja AD.

Found otroške nogavice, katerih palca je ločen od ostalih, kot je v sodobnih rokavice, ki se lahko prenese med prsti trak sandale.  Menijo, da v Evropi pletenja prodrli Kopti - egipčanski kristjani.  V misijonar potovanjih se je z njimi pletenine, , ki je pritegnilo pozornost svetovne javnosti, ter v XII stoletju je v Evropi postala pletenje domačo nalogo.

V trinajstem stoletju v Franciji, je pletenje postala precej dobičkonosna veja industrije. Pletene kape, rokavice, majice, nogavice.  Na Škotskem, je tradicionalna pokrivala - pleteni baretko.  Zanimivo je, da prvi pletilni je bil moški poklic, in moški so se borili s konkurenco žensk s posebnimi sporazumi. Leta 1612, Praga chulochniki izjavil, da je pod grožnjo globe, ki ne bo deloval na eno žensko!

Šele kasneje, ko pletenje postala zelo razširjena, so postali ukvarjajo predvsem ženske.  In še vedno ljudje ne izgubijo zanimanje za pletenje. Leta 1946 je ameriško nacionalno tekmovanje človeka kvačkanje zmagal, in nagrado - Golden hook - osebno vročena Estee Lauder.  Leta 1589 pomočnik župnik William Lee izumil pletilni stroj Vulbridzha.

Namesto da Štriker zadrug pojavil industrijo, ki že nosači ni mogel tekmovati.  Nekoč je bilo mnenje, da bo nadomestil ročno strojno pletenje, vendar večje množično proizvodnjo industrijskih izdelkov, postali bolj dragocene stvari, povezane ročno.  To še posebej velja za kvačkanje.

Ker je pletenje zelo podoben motor, in kvačkanja vedno očitno enkratnost, individualnost izdelka.  Moje iskanje kvačkane čipke se je začela v Italiji, v katedrali svetega Petra.  Med čudovite čipke, ki krasi oltar krpe in oblačil, še vedno obstaja nekaj primerkov, ki spadajo v 16. stoletje, je kavelj.

Iz 16. stoletja, kvačkane čipke predmetov, oblačil in gospodinjskega šel "sprehod v Evropi," in v 19. stoletju ta umetnost je bil resnično nakit. Knits časa, hranijo v muzejih in zasebnih domov, občudujete lepote in milosti, neverjetno kompleksnost in spretnost. Največji razvoj kvačkane čipke prejeli na Irskem.

Ob primer zelo drago čipke v Bruslju, ki niso mogli privoščiti, revni in nepismeni irskih kmetov prinesel umetnost kvačkane čipke na raven mojstrovin.  Tako imenovani irske čipke, in do danes veliko ceno.  V državah z ostro ženske podnebjem preživel dolge zimske večere, vyvyazyvaya toplo, lepo in izvirno obleko za gospodinjstvo.

Yuzhanki zatočišče od klobuki ne, dežniki, šali in rokavice, vezane roke, ki ne zahtevajo veliko izdatkov za njihovo proizvodnjo - samo prejo in kljuko.  S temi dodatki lahko povežete vse: namizni prti, serviete, posteljnina, oblačila, obutev in igrače, zavese na oknih in brisače, preproge, torbe, kape in rokavice, odeje, posteljna pregrinjala in blazine, in celo nekaj kosov pohištva in nakita.

Now - dejansko nit in kljuke. Lahko vežejo vsako nit, vendar pa morajo biti vedno ustrezno, da fit kavelj.  Debelina niti, ki se morajo ujemati z debelino kavelj je na svoji najtanjši točki, da je "na vratu."

Thin kljuke so ponavadi samo metal razlikujejo v številkah od 14 (za najtanjših niti, na primer, konvencionalno reel, številka 40, 30, 20, 10) na številko 00, srednje ali veliko kljuke so lahko iz aluminija, plastike in les, ki ga odlikujejo pisma B (2,5 mm) na P (16 mm). To je - glavna kljuke.

Obstaja več podolgovate kljuke na Tunis, ali afganistanske, kvačkanje, lahko na take kavlje imajo veliko število zank, kot je na govoril.  In končno, "Ostra" kljuke, kljuke, ki ne bodo imena, ki jih predstavljajo podaljšala okvir, okoli katere so strune rane na prvi, kot ogromen Ostra, in nato zaženite običajno šivi kvačkanje čipke in zanke.

Snemanje vzorce in slike in jih objavi najprej nizozemsko, ki je izšel leta 1824 v reviji "Penelope". Do konca devetnajstega stoletja se je končalo s poenotenjem znakov in simbolov in so bili razviti dva sistema notacije: britansko in ameriško.

V Rusiji, Evropi, Ameriki, Afriki in Aziji za snemanje vzorcev konvencionalnih znakov, uporabljene v istem sistemu, in v Avstraliji, Veliki Britaniji in nekaterih državah Commonwealtha - drugo, britanski, ampak jih je možno razumeti, ker so vsi vodilnih publikacijah povzema tabelo prevodov.  Jaz skoraj vedno uporablja ta sistem, na katerih je učil sem, ameriški, ruski z njo popolnoma enako.

Če želite začeti pletenje, boste morali naučiti, "ABC". Ni veliko in ni težko. Dobiš hitro vajeni.  Knitting - način izdelave oblačil, je ročno (na igle ali kavelj) in motor.

Je v enem od grobov faraonov našli pleteni otroške nogavice. Palec je bil vyvyazan ločeno, saj je takrat nosil čevlje podoben naši plaži.  V 5. stoletju. Knitting cvetel na vzhodu in okrog 9 v pade v Evropi, kjer so bili do tedaj nogavice narejene iz tkanine in tanko usnje.  V Evropi obstajajo pletene nogavice.

So jih nosili, in kralje in njihovo okolico.  V Španiji, šele v 16. stoletju. prejel priznanje pletene nogavice, in angleški kralj Henrik VIII je bil tam kot drago darilo par ročno pletene nogavice.  Nogavice so nujen kos oblačil v 77 in 18. stoletju. v hladnem vremenu moški nosili le 12 parov nogavic. Znano je, da potem, kot pravilo, se ukvarjajo s pletenje moški, ne ženske.

Leta 1589 galvertonsky duhovnik William Lee izumil pletilni stroj, vendar Queen Elizabeth zanikal sem mu patent, ker je cev priključena na ta stroj, se je zdelo, debelejši sešiti iz svile, ter svetoval, izumitelj, da bi denar za pošteno delo . Lee preselil v Francijo in ustanovil mesto Rouen, prve mehanske delavnice pletenja.

V poznem 18. stoletju. France izumil krožno pletenje stroj, pletene tkanine v cevi. Nogavice, pleteni na stroj, ki hitro nadomesti ročni izdelki, saj so veliko cenejši.  Z materiali obleko.  Mi pritožba na starodavne obrti, katere začetek je izgubil v globine zgodovine.  Najstarejši pletenine, ki se nahajajo v starega sveta pripadajo iy-Y cc. AD, in v New World (Peru) - v W Century AD

Kaj se je zgodilo prej? Pravzaprav, prvi dokazi kažejo, nič visoko razvite tehnike pletenja, risanje vzorcev, barv, in v času prejšnjih razvoja je bil, brez dvoma, zelo dolgotrajen.  Zato raziskovalci se trudijo dokazati, da ljudje resnično začeli že dolgo pred našo dobo v lasti pletenje tehniko in jo uporablja.

V različnih državah na vzhodu obstajajo dokazi domnevni uporabi pletenih oblačil v starih časih. V grobnici v Beni-Amenemhta je Hassan odkrili stene risba, ki se nanašajo na približno H1H stoletje pred našim štetjem in predstavlja Semites.  Štiri ženske figure med njimi, oblečen v neke vrste pleteni jopiči.  V ruševinah palače v Ninive Senaheriba najdete bojevnika olajšave v svojem nogavic, je presenetljivo podobna sodobna podjetja.

Leta 1867, William Felkin v svoji študiji o zgodovini nogavic poskušal z bolj ali manj logično sklepanje, da dokaže, da je pletenja znana v času Troy vojne, v oblikovanje "Iliada" in "Odyssey" od Homer, in samo v prevajalci in prepisovalci napak, so pa tudi zaradi možnosti takšnih izrazov nadomesti besedo "pletenje" in "tkanje".  Kot veste, Penelope, ki čakajo na vrnitev svojega moža Odiseju zadržana nestrpen snubcev obljubo, da bo poročiti takoj, ko bo pripravljeno poročno obleko, ampak noči so vedno raztopijo ta dan tkale oblaèil.

Dejstvo je, Penelope je bilo pletenje, tako da se hitro raztopi, ne da bi poškodovali nit in vse vidne samo vezan platnu, ne pa tudi tkane.  In v času antične grške vaze vojne glej slike Troy ujetništvu plemičev Troy v tesnih, ozke hlače, pletene nogavice, ki spominja na grand beneških dožev hat era 2500 let kasneje.

Ampak to je samo špekulacije in ugibanjih, zdaj pogosto zavrnila ali so se začela vprašanje arheološke raziskave. Če upoštevamo, da je prej obstajali kvačkane - sorazmerno zapleteni tehnologiji - se nanašajo na III - Y cc BC in kraje zelo oddaljena drug od drugega, se lahko šteje kot dokaz, da pletenje nastala veliko prej, čeprav ni znano, kdaj natančno.

Če predpostavimo, da v preteklosti, je vsaka vrsta dela razvil počasi, ne moremo izključiti možnosti, da se ljudje naučili plesti nekaj stoletij pred našo dobo.  Knitting - eno izmed najstarejših oblik dekorativne umetnosti, ki obstaja že več kot tri tisoč let. Knitting so našli v starodavnih grobnicah v Egiptu, Rimu in Grčiji. O pletenje, je dejal eden izmed legend iz antične Grčije.

Pallas Athena je bil eden od boginje resnico. To je dal ljudem modrost in znanje, jih učil umetnosti in obrti. Dekleta iz antične Grčije Athena je za resnico, kar je učil jih z iglo.  Med mojstri, tkavshih pregledna kot zrak slike, znan po Arachne, hči krpo Dyer.

Arachne povzdignil svoje umetnosti in odločil, da pokličete na tekmi sama boginja Atena.  Pod krinko sivolasi, sključen starka pojavil pred boginjo Arachne in opozoril, aroganten ženska - ne more biti nad bogovi, prizadevati, da preseže samo enake.  Arachne ni pametno poslušati nasvete stara ženska. Ona tkale oblaèil krpo, kar je primerljivo z lepoto platna boginje.

Ampak v mojem Arachne delu izrazil nespoštovanje in zaničevanje za bogove.  Athena jezen, strgal Arachna delo in zadel dekle kavelj. Nesrečni Arachne ni bila povzročena škoda, naredil samomor. Athena shranjene aroganten žensko, vendar jo spremenil v pajka. In ker pajek Arachne vedno tke svoje spletne strani.

In v resničnem življenju, so ljudje poskušali uporabiti kot web preje.  V antični Kitajski, od pajek svila sešiti obleke.  Tkanina je bil tkani web ljudi v Paragvaju. Kralj Francije, Louis XIV, je prejel od parlamenta z dne spominki Montpellier nogavic in rokavic, ki so povezane svile pajkov.

Leta 1709 francoski naravoslovec, Bon de Saint Hilaire napisal disertacijo "V zvezi z uporabo svile pajka", ki je podrobno opisala osnove predenje web tkanine. Wide Web je zdelo primernega materiala za proizvodnjo svile.  Pajki v zahtevani obliki (nefilly), so našli na otoku Madagaskar in vzhodne dele Afrike. Ti pajki velikosti palca, vezavi omrežja dohitevanja do 8 metrov v premeru. Kljub hiperfine nit je močna.

To zmedeni, ne samo veliko kobilic, in majhne ptice. Prebivalci otoka Nove Gvineje ulova rib v spletni manjših ribnikov in mirno mrtvicah reke.  Na otoku Fidži in mreže Salomonovi otoki iz web razen rib, ki jih ujeti žuželke, ptice pevke in celo Spreten netopirjev.  Tkanine iz web presenetljivo lahek in zračen.

To je močnejši in bolj elastična vse vrste umetne in naravne svile. Toda težave pri organizaciji industrijske proizvodnje je privedla do web tkiva, ki jih lahko vidimo le v muzejih ...  To je že dolgo poskuša okrasite svoje življenje, so ljudje poskušali uporabiti najpreprostejši materialov za kombinacijo preprostih oblik in vzorcev s nezahtevne in je dosegel najvišjo raven znanja in spretnosti.

Ročno pletenje prvotno pojavil kot le utilitarno nujnost, kasneje spremenila v umetniško obliko.  Knits so vedno vrednotijo ​​zelo visoko. Na primer, v Evropi bi lahko na prvi le zelo bogati ljudje.  Pletene nogavice svile so bili darilo, tudi za kralje!

Na primer, švedski kralj Erik IV odredil par svilene nogavice. In ti stroški - letne plače royal čevljar  To je zelo težko ugotoviti zgodovino pletenja, ker pleteni preje in shranite težko. Kljub temu pa nekateri dokazi te umetnosti je prišel k nam v obliki slik.  V eni od egiptovskih grobnic (1900 BC) ohranjena podoba ženske, oblecite nogavice. Impresum naselitve najdemo v zamrznjenih lava iz Pompejev v 79 AD

Otroška nogavice III-IVV.  BC našli v Egiptu.  Te nogavice so upoštevani obliki čevlje, sandale z pašček po palec. Stari Egipčani so pri izdelavi palec nogavice vzrejajo posebej, kot v palčniki.  Kasneje, nekje v stoletjih IX-XI, nekatere usposobljene pletilje začeli nuditi tudi besedila na prste. Muzejev Detroit in Badelya vodijo take osebke iz starodavne egiptovske pletenja, bombažne preje z besedilom drevnearabskim.

V stoletjih XV-XVI pletene dokaj aktivno širijo po Evropi in v domačih nalog in donosno industrijo: pletene nogavice, nogavice, rokavice, nape, jakne kape. Potem je bilo Škotske je postala tradicionalna za naglavno okrasje - Pleteni traja. Bilo je celo pletenje shop.  Leta 1589 pomočnik župnik iz Vulbridzha William Lee izumil pletilni stroj.

Ampak bolj množično proizvedenih izdelkov, proizvodnih strojev, bolj dragocena je postal izdelek, ki ga ročno, in še posebej izdelke, povezane z kvačkanje, ker teh izdelkov ni mogoče ponoviti na stroju. In še vedno ni pletilni stroji, ki bi lahko pletene tkanine, ki niso kot kvačkanje.  Sčasoma, mojstri so umetnost, pletenine priti v muzeje.

Na primer, dve puloverji shranjeni v XVII stoletju Švedska - na severu muzeju v Stockholmu in na zgodovinskem muzeju v Göteborgu. Ponavadi v pleteni puloverji Evropi iz ene barve preje, Žuborenje zanke okrasitev slikovno krpo, in še Arabci še vedno nekaj tisoč let nazaj za opravljanje kompleksnih multi-barvne vzorce.  Danes je to umetnost še naprej razvija, bogati z novimi motivi, sestava tehnike in sodobnih materialov.

Ta lekcija zahteva poznavanje šivanje za pletenine in kvačkanje delo z veliko opraviti z vezenjem in tkanje.  Still, ročno pletenje ugodno od drugih vrst z iglo. Še posebej privlačna je, da je osnovni material - lahko preje-uporabijo večkrat, ne da bi veliko izgubo.  Hand pletenje lahko ustvari edinstven, edinstven model.

Kako je mogoče, da kavelj različne okrasne predmete, kot so čipke, odeje, oblačila, igrače, nakit.  Pravzaprav, to je zdaj zelo težko predstavljati naše garderobe brez dresa.  Knits so udobne in trpežne, praktično in elegantno, v toplo in udobno. Hand pletenje nam omogoča, da izrazijo svojo individualnost, zasnovan slike z izbiro teksturo in barvo preje, da tke, oblikovanje in slog izdelkov.

Če je lahko vaš pletenja tesen odnos stilov, vzorci in kombinacije napere in kljuko.  Z razstave, revije, vzorcev, pa si lahko ustvarite svoje edinstvene podobe in razpoloženje.  1) Knjige SA Tarasenko, "Fun obrti kvačkanje in pletenje."  2) Z materiali obleko.

ročno pletenje, pletenje, pletene baretko, pletenje