o pletenje

 

Pletene znane starodavne obrti

Pletilni znan in zelo starih obrti. Sprva je bilo to storjeno samo moški, temveč postopoma padla v roke pletenje ženske. Zdaj je redko človek pick up iglo ali kavelj. Crochet pojavil v Angliji in Franciji, je bil razvit v 16. stoletju.

Ampak to še ni verodostojen dokaz, da je indijanska plemena so prav vse skrivnosti te umetnosti, so bili primeri stari del, ki jih znanstveniki odkrili v začetku 20. stoletja. Natančni podatki o tem, kje in kako se je zdelo, kvačkanje, št. Vendar pa se domneva, da se ta dejavnost izvaja svoje korenine iz starodavne kitajske obliki vezenja.  V poznem 19. stoletju kvačkanje razširila v Rusijo.

Iglo opravljajo ženske, zbrani v večernih urah za skupne seje. V bistvu dekleta ustvaril čudovite čipke vzorec sestavljen iz ljudskih temah.  Crochet - postopek je enostavnejši kot pletenje. Pridobljeni izdelek je zelo lepa, pametna in privlačna. V našem času, z iglo najde drugo življenje.  Ročno delo je zelo cenjeno. Crochet je postala modna in uporabna poklic.

Zdaj je na vrhuncu popularnosti. Crochet vam omogoča ustvarjanje vzorcev in nežen, zelo občutljivo, Čipkast, gosto in teksturirane slik.  S kavelj in pletene topla oblačila, modne kopalke in tanke.  kljuke lahko poustvariti celotno umetniških del.

Ta metoda se uporablja za pletenje vyvyazyvaniya posamezne predmete, nakit, na primer, gumbi, ovratnice in ustvariti celotno oblačilo, na primer, obleke, puloverji, in za notranje elemente, kot so serviete, namizni prti, obešalniki za lonce s cvetjem in tako naprej.  Za nit kvačkanje in potrebujejo samo kljuke. Threads ustrezajo različnim: in volna, svila in, in bombaž.  Kljuke so tudi različni.

Lahko Narejene so iz plastike, kovine, lesa in kosti. Imajo različne debeline, je najmanjša velikost - 1 mm, največji - 8 mm. Boljša kot je kavelj, manjši in sleeker design.  Vendar moramo vedeti, da je debelina preje je prav tako pomembno.

Hooks s premerom od 3 do 6 mm, so primerni za pletenje stvari iz debele volne ali sintetičnih. Tanka kljuke premera 1,5-2,5 mm so primerne za šivanje volnene in karamela. Debelina kavelj je izbran tako, da je dvakrat večja od debeline izbranih nit.  Crochet - fascinantno proces.

Rezultati so vedno lepe, se lahko izdelki, kvačkanje, je velik dar. Na podlagi gradiva

traja, pletenje, pletenje, kvačkanje