o pletenje

 

Skrivnosti pletenje

Izum spada na določen način Mademoiselle Riego de Blankarde, hči francosko-španski plemič in irske. Skrivnosti obleko kvačkanjeje pogruntal, kako narediti čipke, ki spominja na Benetke, vendar pa lahko vodijo kavelj, ki je pospešila proizvodnjo. Kos čipke, ki je zahtevala najmanj 200 ur za proizvodnjo iglo, bi bil lahko povezan v roku 20 ur.

V1846 Riego de Blankarde objavila prvo knjigo o irskih vzorcev pletene hook. nove tehnike hitro širijo, in kmalu celo družino so bili zasedeni pletene čipke. To je bilo olajšano z dejstvom, da je tehnika irske čipke zelo primerna za serijsko proizvodnjo.

Za razliko od običajnih pletene hook irski kvačkanje sestavljen iz posameznih motivov (listi, cvetovi, rozete), ki so posebej pletenih in nato v kombinaciji z omrežje. Ta metoda omogoča delitev dela - vsak Štriker, specializirane za posamezne motive, v skladu s svojimi sposobnostmi.

Torej, lahko vsak družinski član prispeva k celotni dobiček, tako da vse zvezal - moški, ženske, otroci in starejši ljudje.  Skrivnosti Knitting ljubosumno varujejo vsaka družina, je bilo delo skrit, če hiši so nenadoma sosedje - konkurenca je konkurenca!

Finished v čipke motivi vključeni centri na najbližjega mesta, in je najbolj izkušen in nadarjen čarovnik zbranih od ready-made oblačila - ovratnike, manšete, obleke in plašče, in celo sončniki.  Irski čipke zlahka kupil v Dublinu, Londonu, Parizu, Rimu, New York in San Francisco (glavni cilj prodaje irske čipke do potresa 1906).

Priljubljenost čipke različno glede na način, a še vedno je bilo veliko povpraševanja, do druge svetovne vojne, ki so močno upadle po tem, ko je povpraševanje po luksuznih izdelkov.  Zdaj zanimanje za oživitev obrti, zahvaljujoč predvsem na zanimiv model oblikovalcev v tej tehniki.

Vendar pa povpraševanje ne le trenutne modele - na primer, s poroko prestolonaslednik Danske leta 2004 je bila nevesta oblečena ". V preprosto obleko slonokoščene barve z tančico 100-year-old irske čipke"  Glavna vrednost irske čipke, morda, je, da je še vedno ročno, individualno delo.  Če vezenje, tkanje preprog in tapiserij, je plesti jersey dolgo lahko stroj, nato pa ustvarite kvačkane čipke lahko samo roko mojstra. Na podlagi gradiva moikompas.ru

kvačkanje obleko, kvačkanje, pletenje