o pletenje

 

Opis kvačkanje

Crochet tkanine ročno proces, oblačila ali nit. Prvi pisni vir za to vrsto iglo zabeležene pod naslovom "pastir pletenje" v Memoirs of a Lady Highland jih Elizabeth Grant v 19. stoletju. Prvič, za kvačkanje vzorci so bili objavljeni v P ™ n ™ Lop ™ leta 1824.

Dokaz, da je kvačkanje nova v XIX stoletju, v skladu z objavo leta 1847 Gift Winter, ki vsebuje podrobna navodila za izvajanje tehnike kvačkanje ob istem času, ko temelje za druge vrste z iglo za bralce niso pojasnili. Opis kvačkanje v Knjigi Lady Godey je je. Pletene tkanine je znana že od nekdaj, vendar ni znano vzorce kvačkanje, ki pred letom 1800, niti v zbirkah, niti med odkrili pri raziskovanju.

Glede na to vrsto enciklopedija pletenje se je pojavil v XIX stoletju kot družina, vendar namesto igle kavelj. Večina starih vzorcev, ki sta jih imela v zvezi s kljuko, v resnici so, izpolnjeni. Donna misli hladilnik hipoteze o izvoru napačno kvačkanje kvačkanje: za kvačkanje kljuke, ohranili do danes, so vijak, ki preprečuje pletenja "v zraku." Cooler kažejo, da je začetek industrializacije je bila spodbuda za razvoj te vrste z iglo. Pri izdelavi pletenega kvačkanje zahteva veliko večje število filamentov kot druge tehnike za pletenje in bombažne preje je najbolj primeren za to vrsto materiala obrti.

In potem, ko je odzrnjevanje stroji in mehanske bombaž nit predenje kolesa v Evropi in Severni Ameriki postala široko dostopna in poceni. Prvi kvačkanje kavlji so upognjene igle in primitivna v plute ročaji, ki jih uporabljajo tako slaba irski pletilje, in drago srebro, jeklo, slonovine, ustvaril ne le za delo, kako okrasite in opozoriti na ženske roke. Na Irskem, v eni obliki odpravljanju lakote je bil, da se zagotovi njihova naročila, izvršena na kljuki čipke. Mlle Riego zadeve Blanchard, objavljena leta 1846 prva knjiga vzorcev, ponavadi zaslužen za izum te vrste kvačkanje. Moda za irsko kvačkanje v Evropi in Ameriki, je trajala do. Kvačkanje v letih 19101920 je postala še bolj zapletena v vzorce in načine povezave.

B pletene Hook se je razširil iz konca. Pletene čipke mojstri v glavnem tako, da jih zadolževanje za vzorce in ljudi. Te dni, je postal zelo priljubljen in pletenje se je med najljubše dejavnosti, enostaven za učenje na kvačkanje, da je lažje kot. [Crochet je razdeljen na naslednje vrste: enostavne kvačkanje kavelj s kratko, dolgo kavelj, vilice, s pomočjo kavlja in posebne plug (Shalev sponke), ali irski čipke (Bruselj), čipke, ko so posamezni motivi, kvačkane skupaj v izdelku. Obstajata dva načina za pletenje: ravne in krožne.

V preprostih kvačkanje pletenja v ravno smer, se lahko naprej in nazaj (z zasukom na koncu vsake vrstice in rotacija vyvyazyvaniem loop), v tem pletenje ni napačni strani, ali pa samo naprej zlom in določitev teme, ki na koncu vsake vrstice. Krožno pletenje izdelkov so pletene ali valjaste (brezšivne), ali krožna.

Če kvačkanje nit dela, ima palcem in kazalcem leve roke. Kavelj je potekala v vaši desni palec roke in kazalcem, s sklicevanjem na tretji prst. Nit snaps kavelj, navojne v prosto zanko, in potegnil skozi to. Glavne vrste zank v kvačkanje: zrak, polustolbik, sc, kolone z yo.

Crochet je hiter in sposobnosti za ustvarjanje, ne samo trdna, reliefni vzorci, vendar subtilen, Ribja mreža, spominjajo Čipkast tkanine. Kvačkanje se uporablja za izdelavo oblačil kot celoto (na primer, itd) in dekorativne elemente oblačil (in več) ali nakit (in tako naprej). [Prvotno kvačkanje kavlji kljuke niso v dobesednem pomenu, da je ravno palico.

Zdaj uporablja kljuke izdelani iz različnih materialov: kovine, kosti, plastike, lesa, različnih debelin (od 0,5 do 8 mm). Kljukice 36mm uporabo za pletenje izdelkov iz debele volne ali sintetične preje. Da bi bolj subtilen kljuko (1,52,5 mm v premeru). Opis kvačkanje kvačkanjeČe ste vzeli tanek krepke nit pletene kavelj tkanina je odprto delo, z velikimi odprtinami.

Če vzamemo debele in tanke kavelj preje, boste dobili tesno prepleteno. Pravilno razmerje debelina kavelj mora biti približno dvakrat debelina kože. Tekstura tkanine, pletene kvačkanje vezavi različne vrste nit, in nizke gostote širitev. Te lastnosti nam omogočajo, da se ne uporabljajo samo kvačkanje volna, bombaž in nit. [ Knitting vzorcev sestavljeni iz različnih kombinacij zanke in bari.

Glavne vrste zank in bari so: zrak zanke. S pomočjo zračnih zank je bila podlaga za prihodnje pletenje. Prav tako so te zanke uporabljajo pri ustvarjanju in rasti (prehod v naslednjo vrstico). Izpolnjeni pogoji iz prvega kroga. Hook, navojne vanjo je zajet in potegnil v delo vozel nit, je nov krog je začel znova in kljuko yo vytyagivaetya od drill niza.

Sc ali tesni zanki. Kavelj se vnese v zanko, yo teče in potegnil skozi zanko. Spet se izvajajo na yo kljuko in potegnil nazaj skozi obe zanke so na kljuki. Naslednji stolpec je oblikovan na naslednji krog verige. Polustolbik z yo. Stolpec dobimo zgoraj sc, vendar manj kot stolpec z yo.

Canvas, povezanih kolon pri tej vrsti dokaj gosto, z močnimi horizontalnih vrstic. Yo teče na kavelj, je kavelj vnaša v zanko po poteku pletenja. S tem je zanka vleče nit dela, nato pa drugi od yo (levo) na kavelj, ki je sestavljen skozi vse tri zanke na kljuki. Stolpci dve, tri ali več yo.

. TI Eremenko Crochet / / z iglo 2. ed. Srednjeročni okvir odhodkov. in dodamo. .: Legprombytizdat, 1989. . Krishtaleva VS:. Legprombytizdat, 1987. Creative obrti. Issue 7. Ltd "Ji Fabbri Edishinz."

Complete Encyclopedia of iglo žensk / Trans. Prevedeno iz francoščine. .: The Rise, 1992. Na podlagi gradiva ru.wikipedia.org

Podobni Prispevkov:
  1. obleko

opis pletenje, kvačkanje, kvačkanje, pletenje vzorcev, openwork