o pletenje

 

Crochet ni bilo vedno dela žensk

Ni vsakdo ve, da pletenje, vključno z kvačkanje, ni bilo vedno žensko delo. Zdaj, seveda, je težko predstavljati, kako so okoli ognja in starodavnih bojevnikov, mirno opravlja pogovor, hitro obdelan lep kavelj. Ženske v teh dneh le zaupati predenje volne. Prvi poskusi ustvariti dolg niz člankov so bili sprejeti, morda presenetljivo, ne v hladno Arktiki, in v puščavah Severne Afrike.

Arheološki dokazi kažejo, da kvačkanje pojavil približno pred 3000 leti.     Ancient Beduin - nomadskih arabski pastirji - prvi naučili plesti različne ogrinjala, šali, burnous, ki jih je zavarovan pred žarki žgoče afriško ne.

Kasneje, prvi misijonarji iz Evrope, ki je oznanjal nauk Kristusa na peščenih ravnicah severne Afrike in Bližnjega vzhoda, sposodil od beduinsko je umetnost in jo prinesel v domovino. Toda tudi takrat, kvačkanje je bil človek delo. Šele sredi XVIII stoletja, so ženske prevzeli kavelj. Od takrat je minilo veliko časa, in kvačkanje je postala zelo pogost način zabave.

Pred kvačkanje, morate pozorno prebrati poglavje o osnovah gospodarstva potrebna orodja in materiali.     To vključuje informacije o niti in kljuke. Torej ... Za kvačkanje, lahko uporabite bombaž, volna, svila, sintetiko in druge preje.

Pred izbiro nit odločiti, kateri izdelek želite ustvariti povezavo od tega, kaj boste uporabili vzorce za kvačkanje. Kritični dejavniki, kvačkanje značilne teme, ki so njihova debelina, elastičnost in moč barve. Žarnice z žarilno je elastična dovolj za kvačkanje, ko je pod napetostjo vzmeti, pri čemer se po prejšnji obrazec. Proizvod teh povezana niti, odlično ohranja svojo obliko.

Preverite moč nit je lahko drug način. Če je natezna žarilno nitko lomljeno - preje močna.     V tem primeru, če nit zlomi pod obremenitvijo, mora biti povezan z močnejšo nit mora biti dobro zavit, vendar ne tako pretirano. Slabo zvije se nit ni primerna za odprto-delo oblačilo kvačkanje, kot platno na to temo izkaže grbinastih in trda na otip.

Če želite popraviti, da je praktično nemogoče. Obstojnost barv se lahko preveri, kakor sledi: majhen segment nit je navlaženo z vodo. Potem zaviti v krpo in železa z vroče železo. Če se po tem postopku, je pokazala, da je tkanina naslikana na njej pojavil madež, potem barve krhka.

Te preje se ne sme skupaj s teme, druge barve. Če je potrebno, lahko izboljšate barvne preje: preje za nekaj minut bo preprečila toplo vodo, potem ko smo dodali majhno količino rednih detergenta. Nato sperite jih v čisto vodo in pomakamo v pripravljeno raztopino kisa. Rešitev je pripravljena: 1 žlica esence za 1 liter vode.

Preja kuhana v to rešitev za 15-20 minut, ves čas mešamo. Nato jo operite v milnici in sperite v topli. Po tem ponovno upravlja test za barvo fastness: Če je tkanina še vedno vidne sledi barve, morate ponoviti vre. Nič manj pomemben dejavnik kot ravnost preje.     Lahko vizualno opredeli: če niz je krepko ali, nasprotno, pretanek odseke, je neenakomerna.

To je mogoče preje uporablja za izdelke, kvačkanje olajšave. V drugih primerih je najbolje, da izbere ravno preje. Najbolj pomembno orodje za pletenje - hook. Hooks more biti kratke in dolge. Kratek kljuke se uporablja za normalno pletenje. Ti, pa je lahko kot debele in tanke. Vsaka kljuka je sestavljen iz treh delov: palica, brado in glavo.

Bone kavelj. To kavelj velja za najstarejši način kvačkanje. Bili so gojeni več nomadi Bedouin. Razlikuje se v gladko površino in enostavnost. Previdno polirani kosti kavelj je idealen za kvačkanje. Vendar pa je trenutno za pletenje hook zaradi česar je uporaba zelo drage okrasnih materiala, tako da je zelo redka in draga. Leseno kljuko.

Leseni kavelj je lahek in prilagodljiv. Uporablja se zelo pogosto v kvačkanje, saj ima resne pomanjkljivost. Ko kvačkanja hrapavo površino, ki v interakciji z žarilno nitko odmori njena moč. Plastična kljuka. To kavelj je lahek, prilagodljiv in gladko površino.

Vendar pa to kavelj je tudi pomanjkljivost: sposobnost Naelektrizirati preje, zato je za kvačkanje bolje, da ne uporabljajo. V nasprotnem primeru, da se sprostite statično elektriko, morate redno potresemo krpo in antistatična žogo niti. Metal kavelj. Kovinski kavelj je zelo koristno, saj ima dovolj površine fleksibilnost, moč in gladka.

Poleg tega so med kvačkanja se ne kopiči statična elektrika. Za kvačkanje, najbolje je, da uporabite kavelj iz jekla. Aluminij kavelj je manj primeren, ker čas, kvačkanja rezerve na strani in sukanec temno sled. Vsak hook ima svojo številko. To je enak premer palice kljuko v prerezu in se označuje kot celote in z delnim številke od 1 do 10.

Pomembno je vedeti, kako kvačkanje pravilno določiti število trnkov pri izdelavi izdelka. To lahko storite sami: nit je prepognjen na pol in ga zvijal. Potem pick up kavelj s premerom, ki je enaka debelini oblikovana filamentov. Tie lep šal cap prt ali ne, ki ne obvlada tehniko pred izvedbo osnovnih kvačkanje zank.

Na naslednji strani (uporaba zanke) zagotavlja podroben opis zaporedja zank z uporabo preprostih kratek kavelj. Na podlagi gradiva www.garmoniavdome.ru

openwork, kvačkanje klobuk, kvačkanje, pletenje