o pletenje

 

Irski pletenine razlikujejo izredno lepo teksturo

Pletilje Irska, Islandija, čast, spoštovanje in poskusite za zaščito od zunaj izvirnost vplivom njegovih starih obrti - Manual pletene. Ni veliko mojstrov drugih državah uspelo obdržati v naš čas, barvo nacionalne pletene stvari, v enakem obsegu kot craftswomen na severu. Knits s tem čudovitim needlewomen, mojstrsko imajo napere, znani in ljubil kjerkoli nositi topla oblačila.

Te je mogoče takoj ločiti od mnogih drugih obrti v barvo, vzorec, ornament in design.     Neizčrpen vir idej, ki jih nam dajo, igle ženske, upravljanje ne polijete eno kapljico ljudske umetnosti skozi stoletja. Ostro podnebje teh držav, da izvajajo ribolovne in ovac kmetovanje potrebna oblačila, ne piha vlažni vetrovi.

Za toplino in udobje je izumil različne pletene stvari: okrašen vložki za čevlje za ogrevanje (namesto vroče steklenice vode), pletene copate, barvita dolg pas, in še veliko več. Med lepe stvari raznotsvetya ročno pletene, da na Norveškem in Islandiji, zavzemajo posebno mesto izdelke, ki jih irski vzorcev, , ki vplivajo na njeno raznolikost in izraznost.

Irski vzorci in njihovo zgodovino. Irski pletenine razlikujejo izredno lepo teksturo.     Paketi (slika 1), diamanti (slika 2, 3), krogi (slika 4), vzorci, ki spominjajo mreže (slika 5), ​​zajema udarci zanke (slika 6) - vse to ustvarja neomejene možnosti za domišljijo pletilje. Včasih, iz roke edinstveno, nenavadno stvari.

Seamstresses so najpogostejši način permutacije zanke - "vikkel" (slika 7) in ga uporabi vsakič, ko ustvarjajo nove in izvirne modele. Rojen tem pisane plesti Aran Islands. Zanimivo in izvirno je njegova zgodba.

Tri drobne otoki Aran ob zahodni obali Irske do danes ohranjene starodavne keltske folklornih motivov v enem od najstarejših oblik z iglo - pletenje (Kelti so živeli tukaj v 4. stoletju našega štetja, ja). Tako kot porcelan iz Kitajske ali tkanje Latinski Ameriki, ročno pletenje na teh otokih je postala prava umetnost. Zdaj prebivalstvo teh otokov ohranijo galski jezik, pesem in folklore.

Oni bi svoje domove, tkanine, gradnjo lesenih čolnov, jadra, ki se ne razlikujejo od jadra prvih stoletij plovbe, in storiti vse bistvene. Kot v starih časih, obleko otočani Aran je sestavljen iz srajce in hlače iz bele tkanine Doma hraber, barvne pasove in čevlje Rawhide.

Ena od glavnih sestavnih delov obleko so ročno pletenine, so narejeni iz lokalnih, mastne volne, in zato so kot nalašč za zaščito ribičev pred dežjem, vetrom in vlago. To jersey knit tukaj že od nekdaj.

Modernost je prinesla s seboj tudi zelo majhnimi spremembami: najprej volne predenje žensk in moških zvezan gosje perje - danes in zavrtel in pletene samo ženske, temveč za zamenjavo pero perje prišel standard napere. In zdaj, preden rastline in barvanje preje iz tega otoka v modri, zeleni, rdeči in rumeni. Vsaka vas ima svoje vrste pletenje, in vsaka družina - vzorec, ki se prenašajo iz roda v rod.

Ko je razlika v parjenja je svojo žalostno praktično vrednost: če so valovi vrgli kopno telo utonil ribič, z vzorci na svoj pulover je bilo mogoče ugotoviti, vasi in družine, iz katere prihaja. Vsak vzorec ima svoj simbolni pomen, podobno mrežo ribičev, drugi - ograje hiš, zgrajena iz lokalnega kamna. Zgodovina nekatere vrste modulov je še bolj nepričakovano.

Ni bilo tako dolgo nazaj izkopali Celtic pokop. Ugotovilo je, drobci kamna rezbarije, motivi, ki so enake vzorce nekaterih pletenine. Verjetno, če temeljijo na zelo stari obliki geometrijskih ornament Celtic.     Drugi irski pletenine vzorci ponavljajo vzorce iz prazgodovinskih jamah jugozahodne Evrope.

Je še en niz vzorcev tesno povezana z arhitekturno in kiparske dekoracija vzhoda. Izvor mnogih okrasnih motivov pletenin Aran ni rešen do sedaj, njihov simbolni pomen, je še vedno čakajo na dešifriranje. Vendar bo lepota pletenega blaga iz otoka Aran jih vključiti v prave umetnine. Irski pletenine razlikujejo izredno lepo teksturo ročno pletenjeDiamonds (glej sliko.

2) Dial 24 zanke (število mora biti deljivo s 6 plus 4 dodatne zanke na simetrijo vzorca plus 2 Edge).     1. vrsta - Žuborenje 4, v naslednjih 2 STS za umik, ne da bi provyazyvaya, na desno iglo, levo iglo in nato vnesite delo v 1. zanke in javnost pravico govoril o dveh zank, 2. krog, da poberem na desno iglo in nato sedi na levi strani, nato pa so te zanke plesti posebej obraza. Ponovite od začetka serije.

2 in vse tudi vrstice - na risbi. Žuborenje zanke ustrelil (pred nit zanke). Če obstaja več v vrsti Žuborenje dva, pa tudi ustrelil brez provyazyvaya (pred nit zanke). 3. zapored - K1, * 2 Žuborenje, potem umakne, ne provyazyvaya, na desni iglo in seamy obraz zanke.

Leva igle za vstop delo na seamy zanke in javnost pravico govoril o dveh zank, spredaj zanka, da poberem na desno iglo, da bi sedel na levi, in te zanke so pletene 1 spredaj, 1 Wrong, nato vzleti, ne da provyazyvaya, na desni iglo spredaj in seamy zanko, levo iglo za vstop v delo na sprednji zanki, javnost pravico igle od dveh zank, loop seamy poberem na desno iglo, da bi sedel na levi in ​​pletene 1 Narobe, K1. Ponovite od * do konca.

Na koncu razpredelnice 1 obraza in rob.     5. zapored - * odstraniti brez provyazyvaya, iglo na desni prednji in seamy zanko, levo iglo za vstop v delo v sprednji zanki in javnost pravico govoril o dveh zank, loop seamy poberem na desno iglo, da bi sedel na levi, in te zanke knit 1 Wrong, K1, nato vzleti, ne da provyazyvaya, na desni iglo in seamy tečaji obraz, levo iglo za vstop delo na seamy zanko za sprostitev pravico govoril o dveh zank, spredaj zanka, da poberem na desno iglo, nato pa sedi na levi strani te zanke in pletene 1 spredaj, 1 Wrong, nato Žuborenje dva.

Ponovite od * do konca.     Ob koncu serije, da se odstranijo brez provyazyvaya, na desni iglo in seamy obraz zanke, levo iglo za vstop v delo na seamy zanko za javnost pravico govoril o dveh zank, spredaj zanka, da poberem na desno iglo, nato pa na levi strani, in te zanke so knit 1 spredaj 1 Wrong in rob. 7. zapored - 1 Wrong, * k2 naslednja zanka izmenjave, kot je v 1. vrsti, in provyazyvat obraza, 4 Žuborenje.

Ponovite od * do konca. Ob koncu serije 1 in rob Wrong.

9. zapored - za umik, ne provyazyvaya, na desni iglo in seamy spredaj zanka, levo igle , da delo na seamy zanko za javnost pravico govoril o dveh zank, zanke, da poberem na sprednji strani desno iglo, da bi sedel na levi, in te zanke so pletene 1 spredaj, 1 Wrong, nato vzleti, ne da provyazyvaya, iglo na desni prednji in seamy zanko, levo iglo za vstop v delo na sprednji zanki, javnost pravico govoril o dveh zank, seamy Pick up zanke na desno iglo, nato pa sedel na desni in pletene te zanke: 1 Wrong, K1, potem Žuborenje 2 tie. Ponovite od začetka serije.

11. zapored - Žuborenje 3, * odstranite brez provyazyvaya, iglo na desni prednji in seamy zanko, levo iglo za vstop v delo na sprednji zanki, javnost pravico govoril o dveh zank, loop seamy poberem na desno iglo , sedi na levi strani, nato pa so te zanke knit: 1 Wrong, K1. Po tem povezati dve Žuborenje. Ponovite od * do konca. Na koncu serije 3 Žuborenje in rob.     13. zapored - ponovitev iz serije 1..

Diamonds z skakalec (glej sliko. 3) Dial 26 zanke (število mora biti deljivo s 24 plus 2 Edge).     Pletene one Žuborenje podporo več zank.

1. zapored - Žuborenje 2, K1, Žuborenje 5, pletene naslednjih 2 zank, tako da je 2-loop sem legel na vrhu 1. s pobočja v desno (narediti pravo iglo odstraniti dve zanki levo igle za vstop pri delu v zanki 1. in nato spustite desno iglo iz obeh zank na enkrat, da poberem 2. zanko na desni iglo in nazaj na levo), potem so te zanke knit 1 spredaj, 1 Wrong, na 4 obraz, v naslednjih 2 zanke izmenjavo, tako da je 1-loop dam dol z naklonom na levo na vrhu 2. (da se odstranijo na desni strani igle 2 STS, levo iglo za vstop v delo pred 1. zanke in nato spustite desno iglo iz obeh zank na enkrat pick up 2. zanko na desni iglo, da bi sedel na levi), potem te zanke so pletene: 1 Wrong, K1, nato 5 Žuborenje, K1, Žuborenje dva.     2 in vsi, tudi vrstice v vzorcu (Žuborenje zank, razen štirih sredini, ustreli, ne provyazyvaya, pred nit zanke).

3. zapored - Žuborenje 2, K1, Žuborenje 4, naslednja dva zanke izmenjave (kot je v 1. vrsti) in jih pletene v desno z naklonom - 1 spredaj, 1 Wrong, Wrong nato 1, 4 obraza 1 Wrong, naslednji dve zanki izmenjave (kot je v 1. vrsti) in jih plesti z naklonom na levo - 1 Wrong, K1, potem Žuborenje 4, K1, Žuborenje dva. 5. zapored - Žuborenje 2, K1, Žuborenje 3, naslednji 2 STS in plesti swap z naklonom na desno - 1 spredaj, 1 Wrong, potem Žuborenje 2, 4, obraza, 2 Žuborenje, naslednjih 2 STS in plesti swap z naklonom Levo - 1 Wrong, K1, potem Žuborenje 3, K1, Žuborenje dva.

7. zapored - Žuborenje 2, K1, Žuborenje dva, naslednjih 2 STS in plesti swap z naklonom na desno - 1 spredaj, 1 Wrong, potem Žuborenje 3, 4, obraza, 3 Žuborenje, naslednjih 2 STS swap in plesti z naklonom na levo - 1 Wrong, K1, potem Žuborenje 2, K1, Žuborenje dva. 9. vrsta (v tej seriji zanke, ki tvorijo diamant, obratni smeri) - 2 Žuborenje, K1, Žuborenje dva, naslednjih 2 STS in plesti swap z naklonom na levo - 1 Wrong, K1, Žuborenje več 3, 4, obraza, 3 Žuborenje, naslednjih 2 STS in plesti swap z naklonom na desno - 1 spredaj, 1 Wrong, potem 2, Žuborenje, K1, Žuborenje dva.     11. zapored - Žuborenje 2, K1, Žuborenje 3, naslednji 2 STS in plesti swap z naklonom na levo - 1 Wrong, K1, Žuborenje na 2, 4, obraza, 2 Žuborenje, naslednjih 2 STS in plesti swap z naklonom Desno - 1 spredaj, 1 Wrong, čemur so sledila 3 Žuborenje, K1, Žuborenje dva. 13. zapored - Žuborenje 2, K1, Žuborenje 4, naslednji 2 STS in plesti swap z naklonom na levo - 1 Wrong, obraza, nato pa Wrong, 4 obraza, 1 Wrong, v naslednjih 2 STS in plesti swap z naklonom Desno - 1 spredaj, 1 Wrong, nato 4 Žuborenje, K1, Žuborenje dva.     Na podlagi gradiva www.myjane.ru

zanke, ročno pletenje, pletenje vzorec, pletilke