o pletenje

 

ABC pletenje

MAKSIMOVA MV ABC kvačkanje oblekoABC pletenja, 1986 Ena vrsta ornament -.. barvite pletene cepljenke Uporabite ta dres ne le kot dekoracija (stenski odeje, odeje, blazine, itd), ampak v oblačila. Kako v tem primeru, povežite barvne tkanine? Vpišite napere 11 zank svetle filamentov in enako število iz temne druge tuljave

1. serija -. 10 od temnega obraza nit, nato pa levo roko, se uporablja temno žarilno nitko v svetlobo in, potem ko bo okoli njega, da temna nit v desno roko, povlecite v desno napere in ga drži, tie 10 obraza zanke svetlih preje.  2. zapored - Žuborenje 10 od luči niza, nato pa levo roko, uporabi luči nit na temno in potem, ko bo okoli njega, da svetla nit v desno roko, povlecite v desno napere, in jo imajo, link 10 Žuborenje temno nit.

Tretji series - vzorec ponovimo z drugo serijo. Tie 4-5 cm - dobil vzorec dveh barvnih slik, povezani vertikalno. Načelo združevanja barvne slike na poševno črto, je isto. V Sl. 316 kaže pletenih oblačil s geometrijskih modelov. Priporočamo, da ustvarjajo podobo o sebi karirasti papir risba ornamenta. Upoštevajte, da s barvic v barvah, ki se soočate. Pis.

316 kostum modelov s črtami na krilo, so vse različne (razen za majhne celice).  Link udoben, lep klobuk ni enostavno - potrebujemo nekaj izkušenj v umetnosti pletenja in znanje nekaj "skrivnosti". Kako zagotoviti, da se pokrov tesno ob glavi, ne raztegne in je imel obliko, ki vam-to-face (slika 317)? Meet osnovne zahteve, ki jih je treba upoštevati pri delu.

Rice. 317 Caps Začnimo z najbolj pomembno - vzorec. To zelo poenostavi postopek pletenja klobuki, ker izključuje delo "slepo". Odstranjevanje meril za pletene cap (slika 318).  Izhodišče za merjenje platišča je vrstica: je enak obseg glave, ki določa velikost klobuk.

Rice. 318 Umik merili za meritve vodje čelu nad obrvmi in na najbolj izbočen, temenske. Potegnite trak ukrep tesen. Recimo, obseg glave 56 cm Zdaj izmeriti razdaljo od vrha do roba klobuk pred (16 cm), zadaj (17 cm) in lateralno (21 cm).

Zadnja mernik (21 cm), od zgoraj, da odstranite časovni del. Nato določi oddaljenost od uho klina do sredine zadnji strani glave (11 cm).  Opomba. Merjenje razdalje od vrha do sprednji rob zgornje meje, bi morali razmisliti, kot bodo nosili cap: pokriva celotno čelo ali, nasprotno, precej ga odprete. Glede na te meritve se pridobijo z različnimi. Pattern-base cap.

Do priprave standardov gradijo (slika  319) - vzorec baze. Če jo kravato na platnu od spodaj navzgor, kar odštevanje zanke na pikčasto črto, nato pa jo šivanje, boste dobili cap "na glavi." To tesno prilega glavi, ponavljanje svojo obliko. Pis. Vzorec 319-base kape za kape na drugih stilov vzorca na osnovi načrtovane nove proge (simulacija).

Na primer, sferične kapa z nizkim robom (3-4 cm), je treba dodati, da 8-10 cm brez obkrožitev, enakomerno to distribucijo, nato pa je širina vzorec postane enaka 66 cm (56 cm + 10 cm = 66 cm). Ob istem času cap okvir mora zajemati glavo tesno, tako merjenje ne spremeni, in če preja je "počasen", brez vzmeti, je, da se veže na 2-4 cm manjši od oboda glave. Višina vzorec za sferično cap je povečala za 3-4 cm

Rezultat je delovni vzorec (slika 320). Ostaja, da izberejo vzorec, da kontrolni vzorec, se izračuna glede na nujno število zank, da bi začeli razmišljati o tem, kako in odštevanje zanke na vrhu pokrovčka. V Sl. 320 Delovni vzorec okrogle kapice zmanjšanje možnosti so zelo raznoliki, saj so odvisni od posebnega vzorca, in zato toliko kot vzorci za klobuke.

Vendar pa obstajajo določena pravila, ki jih morate vedeti, zaradi česar izračun zmanjšanja. To je, kot sledi: odštevanje na vrhu kape je treba narediti po vrsti njih se začne na 80-10 cm od vrha. Zato se je treba krožno pletenje deli s 6-7 enote in na koncu vsakega vzlet na zanko za poševno - na 3-4 dele. Zato je manj kot odštevanje, bolj akutna postane top cap.

Razmislite pletenje ženske klobuki, s posebnimi primeri. Pis. 321 cap kapa s polja polja (slika 321). Velikost 55-56. Wool 100 g (1 nit belega moher ali 6 sklopov število preje 32 / 2-6 sklope preje istega roza in modri).  Napere številka 6 in 8. Smer pletenja od spodaj navzgor, s polji klobuki (slika 322) Slika.. Vzorec 322 kape s polja na napere vpišite številko 8 55 zank (število mora biti deljivo s 4 plus 1 plus 2 dodatni loop Edge).

1. zapored - K1, 1 Wrong, itd 2.-5. Series - preko obraza obraza Tie zanko Žuborenje - Žuborenje. 6. zapored - 1 Wrong, tri zanke, skupaj, pletene 5 STS (pletene, kot sledi: 3 s Žuborenje, 1 yo, spet 3 Žuborenje skupaj isto zanko, yo in nazaj 3 z isto Žuborenje zank) itd  7. zapored - obraza tečaj. 8. zapored - Žuborenje zanke.

9. zapored - K1, 1 Wrong, 3 po sprednji strani zadnje stene, Wrong, itd V tej seriji, se ponovno vzpostavilo več zank.  10. zapored - 1 Wrong, K1, itd Sledite 4-5 Rib 1x1 cm. Potem odklopite in 5 objav na napere števila 6 lahko veže strožji kot gumi 1x1 (5 cm) - ta cap se gladko prilega glavi.

Next, priložite 5 niti in igel, da plesti № 8 od 8 cm v St st (Wrong gladko površino - obraz cap), nato pa začne odštevanje. Če želite to narediti, razdeli pletenje v 7 delov in da nit oznako barve. Na koncu vsakega dela provyazyvayte na 2 STS skupaj Žuborenje v vsaki vrsti Žuborenje zank. Zadnje odštevanje, naredite to: pletene vsi STS v Žuborenje 2 skupaj (napere preostalih 8 zank).

Oborvite nit, šivati ​​jo zanke tesen in privijte nit istega hat šiv. Cap z River (Slika 323).  Velikost 56. 140 g volne (preje številka 32 / 2-16 teme). Napere številko 4 in 6. River povezani v prečni smeri, krono kape - v skupnih (slika 324).

Za vzorec vzorec tipa River 29 zanke (število mora biti deljivo s 4 plus 3 dodatne zanke na simetrijo vzorec plus 2 Edge). Thread sprememba barve vsake 4 vrstic. V Sl. 323 Cap z River 1. in 3. vrstice treh obraza, 1 odstraniti (nit zanke), itd 2. zapored - obraz zanke, zanke strel ustreliti (navoj pred zanke).  4. zapored - obraz zanke, zanke plesti Žuborenje strel.

5. in 7. mestu - K1, * 1 off (nit zanke), 3 obraza. Od * ponovi do konca. Na koncu razpredelnice 1 obraza in rob.  6. zapored - kot 2.. 8. zapored - kot 4. 9. zapored - ponoviti vzorec iz serije 1..

Številko 6 krakov tip 25 zank (13 cm) in tie barve River in dodal, na koncu vsakega obraza vrsto v 1 zanke, in na koncu vsakega Žuborenje odšteje enak znesek. Dodajanje zanke, zdaj z yo, da izpolni svojo pobudo, da se, in odštevanje - provyazyvaniem Edge in sosednjih zank ob seamy. Od robu povezovanje River tečaj tip 68 naper № 4 (navoj 8 dodatki) in tesno prepleteno mrežo 3 cm 1x1 Rib.

Nato dodamo 8 niti (skupaj sedaj 16) in številka 6 igel pletene 8 cm Podveza st.  Po tem, odštevanje. Razdelimo na 6 delov, pletenje in skozi vrsto provyazyvayte 2 zanke ob sprednji konec vsakega dela, razen zadnje. Ko je zapustil na iglo 12/10 zanke tesen in privijte nit istega hat šiv.

* Praktični nasveti in kape okroglih tipa napa je bolje, da pasma iz zelo debele preje volne (preje število 32 / 2 na 20-25 dodatki) je govoril № 5-6. To bo pomagalo vzpostaviti želeno obliko modela.  Poleg tega je vzorec izdelan iz debele vlakna so veliko bolj spektakularno kot tanke. Pis.

324 pokrovi Pattern z River Caps * bi bilo treba izključiti plesti obloge moher. Še bolje, vyvyazyvaya cap, moher preje za pritrditev volne iste barve ali tona. Baretke , da se pletene iz preje povprečna debelina (preje številka 32 / 2-8 dodatki) vzorce z ohlapno strukturo, kot je britanski dlesni. * Kape, kvačkanje, obdržati svojo obliko.

Vezava jih bolj pogosto v krogu, začenši z vrha, od centra. * Včasih kape začnejo z robom dlesni. Izračunano iz elastične zanke, da bi začeli, ni tako enostavno, kot je zelo prilagodljiva.  Poleg tega je na primer prstan raztegne hitro. Torej, najbolje povezati zgornji (krona), brez platišča, da šivati, in potem kljuko okoli platišča Dovyazat sc nazaj v zanko nit osnove (glej sliko.

273). * Če platno kape na koncu zamrežene, izbiri vzorca, menita, da je šiv niso kršene. To je še posebej pomembno za vzorcev, sestavljen iz široke navpične črte. V Sl. 325 Mitten Mitten (slika  325) se običajno izvaja v krogu na petih naper: štirje so zanke, in peto plesti. To se imenuje krožno pletenje, ali cevaste.

V en par žensk palčniki potrebujejo 75-100 gramov preje iz volne, moški - 100 - 130 g, baby - 40-75 g. Za usposabljanje na knit Rokavice s palcem strani žensk, ki jih usmerja naslednje meritve (slika 326), cm : Sl.

326 Odstranite merili z roko ženski pletenje palčniki 1. Obseg roke (ukrep najširši del kosti, tesno vleče trak ukrep) - 19 2. Dolžina krtačo od zapestja do konca sredinca - 18.5 3. Dolžina krtačo od zapestja do konca mezinca - 15 4.. Dolžina krtačo od zapestja do baze palec - 6 5. Dolžina palca od osnove do sredine nohta - 5 Riset pletenje palčnike in krog. Napere № 2,5, pletenje nogavic.

Tie glavni del vzorca palčniki - preskusni vzorec - in ga označujejo z gostoto pletenja, na primer 3 zanke od 1 cm Izračunajte število zank, da bi začeli: 3 STS x 19 cm (obseg roke) = 57 itd Rezultat zaokroži na število, ki je enakomerno deljivo s 4 (število naper) - 56.  Na vsaki zanki govoril 14. Palčniki so se začeli plesti z manšetami, ki ji dlesni, v St st s ornament ali gosto vzorec z obrobja.

Za začetek z lepilom. Na 2 igli, skupaj, dial 56 zanke in brez enega od krakov. Potem, zelo tesen (sicer zanke zdrsa in padca naper), pletene 1 vrstica 1x1 Rib, medtem ko distribucijo zanke na 4 igle, kot sledi: pletene prvih 14 zank 1. igle, 2. iglo knit 14 več zank, bi tretje - po 14 in, končno, zadnjih 14 zank plesti 4. iglo.

Torej, pletene vseh 56 zank, in delo dal four napere, brez 5-I - Operacijski. Za zanke 1. napere Pin Pin - to bo vodilo delo.  Na 1. in 2. igle - zanko na vrhu Rokavice s palcem, na 3. in 4. dno (dlan). Jumper pletenje v krogu, ki povezuje nit od konca tuljave, preostali niz zank ("rep").

Edge Loop ni - to je ena od značilnosti cevasto pletenje. Zdaj Tie krog v smeri urinega kazalca na zunanji 1x1 radirko (6-9 cm), nato pa 6 cm v St st do baze palca. Začetniki pogosto pletenja bi napako poskušal plesti na notranji strani kroga - to je zelo neprijetno in zamudno. Luknjo za palec.

Na desni luknjo palčniki oblikujejo na tretjem napere (slika 327), v levo - na 4..  Njegova širina je enako število ponovitev na govoril enega minus 4 zanke (14 § - 4 = 10 itd itd). Zato je najbolje za izvedbo luknje z uporabo pomožne nit: v tretjem pletene govoril first 2-3 zanke obraza, nato pa naslednje 10 (zanka luknja) - sprednji pomožni nit in jo oborvite.

Zdaj, 10 pomožnih zanko, da se vrnete v tretjem iglo, nato pa vse zanke pletilke pletene obraza delovnih nit. Naslednja Tie Rokavice s palcem do konca mezinec. Pis. 327 Določitev kraja palec zmanjšanje zanko na koncu palčniki.  Odštevanje se lahko naredi z eno najstarejših načinov: cut zanke na robovih palm, ki konec Rokavice s palcem je v obliki trikotnika.

Na 1. in 3. igel prva 2 STS skupaj provyazyvayut pred zadnjo steno, na 2. in 4. igel - zadnja 2 zank ob sprednji zanko sprednje stene. Ali odštevanje v vsaki vrsti ali vrsti. Kdaj bo špice se 2-3 zanka, dal zanko na vrhu rokavice, eno iglo, in spodnji - v drugo in še odštevanje, dokler ne bo samo 2 zank.  Oborvite nit, potegnite skozi zanko med seboj in privijte.

Konec niti na napačni strani skrivajo kvačkane palčniki in ga otutyuzhte skozi 2 plasti vlažnih Gaza. Na podlagi gradiva www.cartalana.ru

Yo, yo, pletenje, traja . obleka