o pletenje

 

Kape in klobuki

Ena od prvih klobuke naslikana na grob v Tebe slika: človek v klobuk iz slame. Grki iz utilitaristične klobuke in jih nosil le za potovanje. Ampak samo takrat imel dve glavni vrsti klobuke, ki kar imenujemo "klobuk" in "klobuk". Hat grški Pylos, neke vrste pokrov motorja, tesen glavo, brez robov.

In kot grški klobuk petasos, obleko s krono in se prepričajte, da polja. Potem je bilo priročno, da potuje v slabem vremenu, in če ne bi bilo brez vetra in dežja, petasos oddanih na hrbtu, ker ga je obesil na trak ali pas.  Ko klobuk je bil simbol moči, moči. Na primer, v starem Egiptu lahko samo faraona izvajajo velik deske iz črtastega materiala, ki je bila sprejeta na krono.

Vsi ostali, razen sužnjev, so bili zadovoljni s lasulje iz rastlinskih vlaken. Kaj plemenit človek, lasuljo in bolj bujne lase. V antični Grčiji, moški in ženske odšel Gologlav, vendar med potovanjem nositi nizke okrogle čutil klobuk s polja (v klobuk na freske in skulpture upodobljen glasnik bogov Hermes-nogi).  V srednjem veku, tako moški kot ženske so nosili ogrinjala, plašči s kapuco.

Nape imajo različne oblike. Včasih koncu kapuco že tako dolgo, da je visela pod njen pas. V srednjem veku klobuki postal ornament in razkošje.  Ljudje okrasite svoje perje (perje, šopi), krzna, trakovi in ​​dragulje.

Klobuki so razkošje postavko, so bili okrašeni s trakovi, krzna, perja in diamanti. Evo, kako napisati avguštinski menih (XV stoletje): "Zaman moški državljan nosi kapuco, nato pa kupila drago tančico, svilene mreže v treh ali štirih plasti, je okrašena z zlatom in srebrom zatiči glave, ki jih uporablja okras na čelu (ali dojke) je okoli vratu ali korale kroglice, in na koncu kupil sijoče lase mrtva ženska.

Vse to mora biti ženska, ki krasijo glavo, 100 zlotov tukaj komaj dovolj. " Gospe in nekateri moški nosijo Genin - visoka stožčast klobuk.  Kažejo, da genins izumil in pridejo v modo v 1395 Isabella Bavarske. Le sto let kasneje je izginil iz posvetnih oblačila, vendar ne v celoti prenehala obstajati, se je začelo, da se prostozidarji.

Okvir za princes Genin je bila višja od 3 metrov (1 m), sodišče je genij na 2 noge (60 cm). Frame iz masivnega papirja ali Uškrobljenim krpo in prekrita z svile ali drugih bogatih tkanin. Na zadnji strani pregleden tančica visela Genin. Ona se pogosto zakrila obraz.

All las vybivshiesya britje, je bil samo majhen trikotnik na sredini čela.  Repin je bil tako visok, da včasih je zmanjšati še vrata.  Tudi vodja krivoverce, obsojen, da se spali, okronana s pokrovčkom z ostrim vrhu kartona, na katerem naslikal plameni in hudičev. Genin kasneje prevzeli tudi polmeseca v obliki črke ali premoga.

Od vzhoda prišli na modni turbani, v Evropi so postala vsakdanja.  Bili so nosili tako moški kot ženske. Turbanom Perzijci imenovano zadevo, ki je bil vezan.  Od tega Okras Perzijci razširila po vsem islamskem svetu. V turban XVII in XVIII stoletja izginila iz evropske mode, in se ponovno pojavi le med kampanjo Napoleona v Egiptu (modni imperij) in ponovno med drugo svetovno vojno.

Blizu turban turban - krpo tkanine oviti okrog glave nad skullcaps, fesi, itd V Srednji Aziji, je ta pokrivala ne smejo nositi dan delavec in slabo, vsi drugi ljudje okoli 5 let, je imela pravico .  Turban je lahko spredaj in doma, z lahkoto spremeni v pasu, pas. V srednjem veku v Evropi prišel cap.  Download se uporablja za kopanje in spanje žensk in moških.

Bi lahko Male cap imajo dolgo koncu visi ob strani. Kasneje je bil moški tega Okras zavrnil in dame je nosil do konca XIX stoletja. V stoletjih XIV in XV v Evropi prevladujejo francoska modna. Caps so bile dolge in ostre, kot stožci. Pri moških, so bili vsi okrašena z pav perje.

Hkrati je zelo priljubljena čutil kapo, je ruski obrtniki. Od najzgodnejših časov do glave vzhodne Slovanov vseh razredov rose klobuki, nekaj odraščanja.  Kmetje imeli veliko krono cap, oži navzgor, so navite iz čutil. Obstajali so tudi nizke kape z okroglimi krzna robom in žameta brokat krona ali - murmolki.

Franta in tekmovalci v XVII stoletju so nosili klobuke s krznom robom nizke in visoke, je povedal mehki žamet krono. Boyars raje večplastnih cap. Domov na glavi rose vezene cap-tafya (ali calotte). Preseganje mejne vrednosti, dal pokrov na vrhu je in gorlatnuyu klobuk (to je bil izdelan iz krzna, ki nastaja v vratu zveri). Za ta klobuk je mogoče razlikovati od vseh drugih plemič.

V Rusiji, poročene ženske ne morejo hoditi na vse, "golo". Bili so kokoshniki, dve rogom brcne, one-rogovi srake.  Francoska revolucija omogoča enostavno obleko, zaradi česar je bolj demokratično.  Republikanci pripravljeni na glavo rdeče Phrygian cap, okrašena z cockades tricolor in trakovi, pobarvan v nacionalnih barvah - modra, rdeča in bela.

Phrygian cap pojavil v starih časih. Potem Roman sužnjev hoditi s svojo glavo, ki ni bilo dovoljeno, tako tiste, ki jim je uspelo pobegniti, je takoj pripravljeni na glave malih kape, katerih oblika je sposodil od Frigijci. Imenujejo se - "kape prostosti." To je zato, ker skozi stoletja odmeva moda za klobuke, ki simbolizira željo ljudi do svobode.

Klobuki okrašena z cockades tricolor in trakovi, pobarvan v nacionalnih barvah - modra, rdeča in bela. Bližje našega časa, hitro spreminja moda. Kaj priljubljenih pasovih po vzoru antičnih. To čepice z ruffles, čelado z vizirjem.

Če želite varnostno razkošno objektov s perjem noja. V stoletju XV videz in obliko klobuka opozoril na poklic osebe: notar nosil kapo bober, učenjak teolog - v črn klobuk z ravno pravokotne krono. Umetnik in zdravnik raje traja. V XV-XVI stoletja, moda za baretke razširila med moškimi in ženskami. Beret - mehko ravno klobuk okrogle ali kvadratne - pogosto izdelani iz žameta, okrašena z vezenjem in perje.

Kaj je presenetljivo je, da v daljšem časovnem obdobju, se ne izgubi vrednosti.  V drugi polovici XIX stoletja, ne da bi baretke niso več obravnavati, kot pri 1920 je dobro utemeljeno ob ženski garderobi. V XVI stoletju, je razširila velik klobuk iz klobučevine. Še posebej priljubljen je bil na Nizozemskem.  Ker so ti klobuki pogosto videti na slikah, ki jih Rubens in Rembrandt, nato pa se imenujejo klobuk Rubens la, la Rembrandt.

V obeh notranjih in zunanjih moški ne zapustijo s klobukom. Tudi za mizo ni odstranjena. Z lok klobuk opisati polkrogu.  Bilo je nemogoče dvigniti, ko so se srečali, kot cilinder. Dame nosil isto kapo kot Cavaliers. Vendar pa je postal višji ženski lasje, bolj zapletene in high-hat je zahtevala.

Za zaščito las pred vetrom in peskom pojavil Okras - šotor-kot trener.  V začetku stoletja XVIII področju klobuki postali bend dol na več mestih. Sčasoma, zvita polja obliki neprekinjeno mode, klobuk in začeti drugače cut.  Pojavi se napel klobuk - klobuk s polji v omejenih treh kotov. V dobi rokoko so njegove ženske in, v XVII in XVIII stoletja, napel klobuk postane del uniforme.

Ob koncu XVIII stoletja je bilo izpodrinili dvuhugolnaya klobuk. To je lahko tvorijo in pod roko Cavalier, ko je bilo treba na recepciji ali žogo. V Angliji, vsi imajo cilinder - visok klobuk z majhnimi polji. Cylinder postalo vsakdanje zadeve, ko repi začeli nositi čez dan.  Sprva je v modi obarvana cilindra (še posebej svetlo siva), čez čas pa je postalo strogo monotono.

Za vaše udobje in tam opera hat - opera klobuk (klobuk Gibusa) na žico okvir.  Ta klobuk, ki je lahko sploščen, da palačinka in se je skrival pod pazduho, leta 1835 izumil pariški Gibus. Do leta 1914 je opera klobuk, poleg večerni obleki, večerna obleka je bilo članstvo v moških.

Vzporedno s cilindra, saj XVIII stoletja, se je bober iz visoko kakovostne tkanine, zelo lep proizvodnje, se za njegovo proizvodnjo uporablja bober IPT kozo dol. Postopoma valj in bober približal, in po letu 1850 je bilo nekaj skupnega - pot.  Bowler ima ozek ravno polja in tog kupole v obliki krone, je skoraj vedno črna, razen občasno sivo.

V City of London je bila vse do sredine stoletja XX Polucilindar klobuk s krovno šteje tipičen element formalnih obrabe.  Leta 1850 je bil priljubljen in kapuco - majhen, zelo obrabljena pokrov motorja, ampak na koncu XIX stoletja so bile večinoma starejše ženske. Na prelomu XIX in XX stoletja tam čoln - slamnati klobuk s togimi ravno krono okrogle in ploščate polja.  Zelo kmalu je začel nositi in ženske.

Modern Okras V majhni, tesno prilegajočo klobuki in glavo pletene kape, klobuki so priljubljena pri polja. V poletnih mesecih običajno nosijo slame klobuki, cool padec - čutil, tkanine. Klobuki krzna Winter so preproste oblike, kot so klobuk turban, materni ruski krzna cap, kapo in tokovi. Hat je mogoče pletene (v športno-style) ali krzna (cap z ušesom-lopute). Ona preveč depersonalizes njihovih lastnikov.

Torej, jih lahko nosite samo na ljudi, ki ne skrbi problem ustvarjanja svoj stil. Še ena stvar - klobuk. "Imam slabost za klobuke.  Koliko so bili tam z mano! So elegantne in ekscentrični, zabavna in dramatična, vse zabavno.  Po mojem mnenju je ženska v klobuk ne more nikoli pozabiti, "- pravi Loren. Izberite hat-to-face ni enostavno.  Hat - to je končna dotik, ki dopolnjuje ali vredno obleko, ali, nasprotno, bo to pokvari.

Hat ni nujno, da izstopajo, oko-lov. Prav tako mora biti udobno, za zaščito pred dežjem, mrazom in vetrom. In vendar - okrasite z in poudarjajo individualnost.  Philip Tracy, tri odlikuje nagrado za najboljši britanski oblikovalec dodatki, pomaga strankam, da izberejo klobuk: "Ne gre za to, da popolnoma spremenite svoj videz, naj klobuk vam pomaga postati bolj privlačen."

To je svetel in močan značaj zahteva ustrezno hat - izredna. Izpolnite dame lahko varno nositi široko krajci klobukov, če je njihova rast je pod povprečjem. Visoko za ženske, nasprotno, nosijo klobuk brez meja ni priporočljivo.  Sodobni oblikovalci raje široko krajci klobukov, najbolj popularnih stilov, kot so "Sevilla", "bersalino" Panama.

V ozadju tokovi odmakne, tako priljubljena v zgodnjih stoletjih, in tako kot moški model z majhno naravnost roba. Eleganten ansambli klobuki dopolnjujejo z ukrivljeno enakomerno okoli oboda področij (moda, ponudil enkrat Chanel). Sodobni klobuki imajo pogosto bogato dekorativno konča v obliki vencev, ali kup crappy sadja v sredini šestdesetih let.

Flowers je lahko zelo nenavadne barve, kot so tkanine s pikami in črtami, kot naravni sadni, in gaudily pestre barve.  Mala kape lahko spogledljiva pero. Colonial noša hat dopolnjuje iz slame ali stebla palm, denim stil - klobuk iz usnja.

Ansambli sodobnih tkanin (tako imenovani tehnotkaney) popoln videz s klobuki izdelana iz prozornih barvnih vinil preprost slog. Poleg tega se lahko klobuk biti na svetlobo svoje roke.  Spomnimo znameniti klobuk Parajanov sprememb.  Običajni panamku je dodal košček tančice, folije, trakovi iz škatlo bonbonov, bleščeča.

No, rad bi končal čudovito besedno zvezo, ki je nekoč dejal, EM Remarque, in, seveda, je imel prav: ". Klobuk, ki pride k vam, je bolj moralno podporo kot celoto prava" Na podlagi gradiva www.siringa.ru

yo traja, obleka, klobuk, yo, plesti